hobbikert.hu

 
Hobbikert hírlevél

Sír a cica miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

2013. 03. 01. BJ Nyomtatás

Takarékos kerti gépek

A növényzet telepítése előtti talajmunkákhoz és későbbi ápolásukhoz is ma már számtalan gép áll rendelkezésünkre. Ezek vásárlásakor elsőként azt kell meggondolni, hogy feltétlenül szükséges-e a gép a kiskertünkbe, és ha igen, akkor az milyen berendezés legyen.

Milyen szempontok alapján válasszunk energiatakarékos gépet?

Részesítsük előnyben a villamos meghajtású gépeket! A benzinmotorosok ugyan általában erősebbek, de egyben hangosak és büdösek is. Természetesen vannak ez alól kivételek, a magasabb árkategóriába tartozó négyütemű motoros eszközök, amelyeknek a fogyasztása is alacsonyabb.

Indul a benzinmotor

Az elektromos gépek többnyire gyengébbek, de csendesebbek. A kábelre mindig vigyázni kell, színes, vízálló és hidegtűrő legyen, de
még ennél is fontosabb, hogy ha mégis megsérülne, a biztosítékok védjék meg az életünket.

Elektromos fűnyíró vezeték nélkül

Ha nagyon nem akarunk bajlódni a vezetékkerülgetésével, akkor nagyszerű és kényelmes, bár nem olcsó megoldás az akkumulátoros kerti gép. A lítium-ionos akkuk könnyűek, erősek, gyorsan tölthetők, gépcsaládon belül cserélgethetők.

Még fogni se kell

Témák: energia
Tetszett? Oszd meg: