hobbikert.hu

 
Hobbikert hírlevél

Tetszik? Akkor viszonozd!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

2013. 09. 17. GBT Nyomtatás

Kürtőskalács sül a faszenes grillen

A kerti grillsütőnk a kapható legegyszerűbb példány, amely kiválóan alkalmas a hússütéstől egészen a kenyérlángos készítéséig mindenre. Megmutatom, hogyan sütöttünk rajta egy grillvacsora után két szép megtermett kürtőskalácsot.

A tésztához általában valamelyik bevált kalácstésztámat használom, mondjuk ezt:

fél kiskanál só
3 deci tej
4-5 ek cukor
5 dkg vaj
1 tojás
2,5 dkg élesztő
50 dkg finomliszt

Megdagasztom (akár kenyérsütőben), kelesztem 30 percig, utána kinyújtom 4-5 mm-esre, felvágom csíkokra és már mehet is az olajozott kürtőskalács formára. Így ni.

Feltekerve

Közelről a csíkok

Beleforgatom cukorba, Toldit játszva beletartom a grillbe a parázs fölé és forgatom-forgatom-forgatom... Közben iszom. Sokat. Mert fárasztó a forgatás. Addig forgatom, amíg meg nem barnul.

Sütögetés

Néha a kisebbek kedvéért még csinálok egy fahéjas cukor-keveréket és a még forró kalácsot kicsit meghempergetem benne.

A kalács sütögetés klassz befejezése lehet a kerti grillezésnek, mert még egyébként is van parázs, valamint azok a kalács készítő fahengerek darabonként 5-6 kilót nyomnak tészta nélkül, tehát le lehet dolgozni a korábban tálalt sült husit. Jó étvágyat!

Kell hozzá izom

Témák: konyha
Tetszett? Oszd meg: